STIJLVOLLE
BED & BREAKFAST
 De Dordogne is een geliefde vakantiebestemming vanwege haar rijkdom aan natuur en cultuur. 'Lit la Fraise' ligt op twee  kilometer van het precies tussen Périgueux en Bergerac gelegen dorpje Saint Amand de Vergt. Drie kilometer noordwaarts  ligt het plaatsje Vergt waar men terecht kan voor alle boodschappen en basisvoorzieningen.
 
Wij hebben ons huis 'Lit la Fraise' genoemd. 'Fraise' is het Franse woord voor aardbei en 'lit' is bed.
De naam 'Lit la Fraise' houdt een belofte in ... wegdromen ... zoet, zacht, zomers, zoals de heerlijke aardbeien die ons gedeelte van de Dordogne beroemd hebben gemaakt.
 
'Lit la Fraise' heeft een historie die terug gaat tot de Middeleeuwen. Ondanks vele verbouwingen en renovaties zijn daarvan nog veel elementen zichtbaar.
 
Bij 'Lit la Fraise' hoort een kapel. Ze ziet er beslist niet oud uit, maar vroeger gingen alle buren er naar de kerk. De kapel bewijst dat het huis van een vooraanstaande familie was die de omringende landerijen in eigendom had.
 
Het huis ligt te midden van glooiende velden en bossen. In de prachtige omgeving kunnen lange wandelingen en fietstochten gemaakt worden. Het heerlijke klimaat nodigt uit tot 'buitenleven'. De grote tuin heeft meerdere privacy biedende plekjes, waar zowel in de zon als in de schaduw genoten kan worden van de rust en de natuur.
Manja en Theo Schildkamp,  La Gastaudie, 24380 Saint Amand de Vergt, Dordogne, France
G.P.S. coordinaten:   45 00'11.54" N     040'50.01"O  telefoon: 00 33 (0)5 53 45 80 71   email:  contact@litalafraise.com