OMGEVING
Lit la Fraise is  het ideale uitgangspunt om de toeristische plekken in de Dordogne/Perigord te bezoeken en te ontdekken.
DE GROTTEN VAN LASCAUX
 

De grotten van Lascaux zijn wereld beroemd om hun prehistorische rotsschilderingen die van een buitengewone kwaliteit, formaat en ouderdom zijn.  Vanaf Lit la Fraise zijn ze in een klein uur te bereiken. Een echte aanrader!

LAC DE NEUF FONTS
 
Lac de Neuf Fonts ligt op een kleine twee kilometer van Lit la Fraise.
Het is een mooi, in het bos gelegen recreatiemeer met mogelijkheid tot zwemmen, strandjes, waterfietsen en een gezellige bar/ restaurant.
KASTEEL MONBAZILLAC
 
Op enkele kilometers ten zuiden van Bergerac ligt het 16e eeuwse kasteel van Monbazillac dat niet alleen een beroemd wijndomein is, maar bovendien een streekmuseum dat een bezoek meer dan waard is.
LES  EYZIES-DE-TAYAX-SIREUIL
 
Men noemt de Dordogne ook wel de regio van de prehistorie. Als je door de streek rijdt, tref je veel themaparken aan over de oermens en uitgestorven diersoorten. Maar het interessants zijn natuurlijk de grotten met schilderingen van dieren. Vanwege al dit unieke prehistorisch erfgoed heeft het dorp Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil de naam gekregen van wereldhoofdstad van de prehistorie.
 
PÉRIGUEUX
 
De  hoofdstad van de Dordogne heeft een beroemde basiliek en is een stad vol geschiedenis, cultuur, gezellige terrasjes en leuke markten.
Prachtige golfbaan in Perigueux         http://golfdeperigueux.com/fr
BERGERAC
 
Bergerac is vermaard om haar wijnen. Het is een oude stad met een prachtig historisch centrum.
Ook is er in de buurt van Bergerac een  prachtige  golfbaan
https://www.vigiers.com/

VERGT  AARDBEIEN EN TRUFFELS
 
 
 
 
 
De 3e zondag van mei is in Vergt groot feest
Fte de la Fraise et des Fleurs.
http://www.syndicatinitiative-vergt.com/page%20Fete%20de%20la%20Fraise.htm
Manja en Theo Schildkamp,  La Gastaudie, 24380 Saint Amand de Vergt, Dordogne, France
G.P.S. coordinaten:   45 00'11.54" N     040'50.01"O  telefoon: 00 33 (0)5 53 45 80 71   email:  contact@litalafraise.com